Architectuurmiddag Bernardinuscollege

Artikel De Limburger 5-3-2018

Vrijdag 2 maart presenteerden Bernardijnen uit de derde klas hun plannen voor een herstructurering van de Heerlerbaan in SCHUNCK* Bibliotheek The Flash tijdens de Architectuurmiddag. Leerlingen uit de derde klas van het havo, atheneum en gymnasium van het Bernardinuscollege hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een schoolopdracht waarin zij volledig onbegrensd mochten sleutelen aan de Heerlerbaan. Extra groenvoorzieningen? Geen probleem. Een gigantisch winkelcentrum en wooncomplex (‘HeerlerMaan’)? Zet maar neer.

Uit tientallen groepen leerlingen werden de top 6 uitgenodigd om hun ideeën en schetsen te presenteren aan een jurypanel voorgezeten door Harry van Dijck, vastgoedmanager bij Weller. Toeschouwers waren een zaal vol ouders, broertjes en zusjes, docenten, medewerkers van het Bernardinuscollege en geïnteresseerde buurtbewoners. Na het aandachtig beluisteren van alle plannen van de gymnasiasten, atheneumleerlingen en havisten besloot het panel – na een kort beraad – dat leerlingen Rossi Nöllgen, Christof Verhoog, Nan-Li van den Broek, Robin Meys en Daylon Jussen (havo 3) het beste en meest originele plan hadden bedacht.

thumb_IMG_9009_1024
De winnaars krijgen applaus en showen het publiek nogmaals hun maquette.

De havisten hadden het plan ontwikkeld om op de plek van de Wellershopping een halfpipe voor skaters te bouwen. Aan de overkant van de weg moet een groot overdekt zwembad komen met verschillende faciliteiten zoals een sportschool. Tevens worden in de plannen het westen en het oosten van de Heerlerbaan met elkaar verbonden doormiddel van een tunnel. Dit allemaal was uitgewerkt in een presentatie met prachtige bijhorende maquette. Heerlerbaan100-voorzitter Pé Diederen gaf aan kippenvel te krijgen van het enthousiasme en de inzet van alle scholieren. Hieronder een fotoimpressie van de geslaagde middag.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De maquettes van de scholieren zullen te bewonderen zijn in de etalage van het pand van Weller (Geerstraat 320). 

Update: lees het artikel dat in De Limburger is verschenen over de Architectuurmiddag hier.

Tekst en foto’s: Hanna Zwart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s